Современа 64-слона комјутеризирана томографија на крвни садови

Bozinovska, Biljana and Veljanovska, Lidija and Atanasov, Zvonko (2010) Современа 64-слона комјутеризирана томографија на крвни садови. . (Unpublished)

[thumbnail of Sovremena 64 MSKT dijagnostika na krvni sadovi Opsti Lekari - Bitola.pptx] Slideshow
Sovremena 64 MSKT dijagnostika na krvni sadovi Opsti Lekari - Bitola.pptx

Download (39MB)

Abstract

64 слојна компјутеризирана томографија:
-Тенки пресеци на снимената регија -0,625 мм, -детекција на мали лезии
-Голема брзина на скенирање, кратко траење на прегледот
-Квалитетна визуелизација во сите рамнини (сагитална, трансверзална, коронарна)
-Kолорна 3Д визуелизација
-ЕКГ следење
-Софтверски пакети за постпроцесирање и 3Д реконструкции
-Ендолуминална експлорација

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Biljana Bozinovska
Date Deposited: 11 Mar 2013 11:56
Last Modified: 09 Apr 2015 09:50
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5752

Actions (login required)

View Item View Item