Реконструктивна хирургија на аортен корен

Mitrev, Zan (2010) Реконструктивна хирургија на аортен корен. .

[thumbnail of Реконструктивна хирургија на аортен корен.pdf]
Preview
Text
Реконструктивна хирургија на аортен корен.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Реконструктивната хирургија на аортниот корен се
состои од многу комплексни хируршки техники,
чија примена зависи од предоперативната
функционална состојба на аортниот анулус.
На пациентите не им треба антикоагулантна
терапија.
Реконструктивна хирургија на аортни залистоци е
возможна и кај аортна стеноза
Досегашните резултати покажаа добар клинички
исход, подобар квалитет на живот и добра процент
на среднорочно преживување.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 04 Mar 2013 14:21
Last Modified: 04 Oct 2013 11:44
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5711

Actions (login required)

View Item View Item