Основи на органска хемија (Скрипта за студентите од Фармација при УГД Штип)

Gulaboski, Rubin and Janevik-Ivanovska, Emilija and Kostadinovik, Sanja (2013) Основи на органска хемија (Скрипта за студентите од Фармација при УГД Штип). .

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_rubin.gulaboski_Desktop_ПРЕДАВАЊА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР_ОРГАНСКА ХЕМИЈА 1_Скрипта по Органска хемија-Farmacija.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_rubin.gulaboski_Desktop_ПРЕДАВАЊА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР_ОРГАНСКА ХЕМИЈА 1_Скрипта по Органска хемија-Farmacija.pdf

Download (6MB) | Preview

Abstract

Материјалот содржан во оваа скрипта е наменет за студентите од првиот циклус на студии од групата Фармација при УГД Штип. Содржините на оваа скрипта ги опфаќаат следните методски единици:
1. Својства на јаглерод
2. Изомерија
3. Алкани
4. Алкени
5. Алкини
6. Алдехидии и кетони
7. Органски киселини
8. Алкохоли и есте
9. Етери, епоксиди
10. Циклични органски соединенија
11. Амини и амиди
12. Ароматични органски соединенија

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Chemical sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Rubin Gulaboski
Date Deposited: 04 Mar 2013 12:17
Last Modified: 04 Mar 2013 12:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5692

Actions (login required)

View Item View Item