Анимацијата на туристите за време на туристичкиот престој

Jakovlev, Zlatko (2002) Анимацијата на туристите за време на туристичкиот престој. Списание „Економија и бизнис”. ISSN 1409-6781

[thumbnail of Animacijata na turistite za vreme na turistickiot prestoj.pdf]
Preview
Text
Animacijata na turistite za vreme na turistickiot prestoj.pdf

Download (250kB) | Preview

Abstract

Севкупниот живот на туристите во текот на нивниот престој треба да го зафати туристичката анимација која е важен сегмент од туристичката понуда. Одредена група на туристички работници искажуваат дека туристичката анимација се однесува само на културно–забавниот живот, што е погрешно.
Постојат одделни автори кои поблиску се занимаваат со оваа проблематика и наведуваат различен број на области како содржини на туристичката анимација.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Zlatko Jakovlev
Date Deposited: 04 Mar 2013 10:24
Last Modified: 04 Mar 2013 10:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5689

Actions (login required)

View Item View Item