Анимацијата содржина на вонпансионската туристичка понуда

Jakovlev, Zlatko (2008) Анимацијата содржина на вонпансионската туристичка понуда. Економија и бизнис, списание за теорија и практика.

[thumbnail of Animacijataivonpansionskataturistickaponuda.pdf]
Preview
Text
Animacijataivonpansionskataturistickaponuda.pdf

Download (228kB) | Preview

Abstract

За да се согледа односот анимацијата и вонпансионската
туристичка понуда неопходно е најнапред да се детерминира поимот вонпансионска туристичка понуда. Во вонпансионската
туристичка понуда спаѓа се она што не е сврзано за пансион и не претставува примарна пансионска услуга. Тргнувајќи од
тоа, вонпансионската понуда во својата структура го опфаќа следново: услуги за сместување во хотелот на посетителите кои се на поминување, услуги дадени за исхрана на гости кои се на поминување или посетителите кои не користат пансионска исхрана во хотелските објекти, дополнителни услуги за исхрана на пансионските гости, услуги за точење на пијалоци, услуги за перење, пеглање и чистење на сопствената облека, услуги за сервисирање, поправки и гаражирање на сопствени возила, продажба на сувенири, разгледници, организирање излети и посети, културно-забавни, спортско -рекреативни содржини и други пропратни
услуги кои му се ставаат на располагање на посетителот во објектот или надвор од
него.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Zlatko Jakovlev
Date Deposited: 26 Feb 2013 12:20
Last Modified: 26 Feb 2013 12:20
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5656

Actions (login required)

View Item View Item