Аугментација на ресорбирани алвеоларни гребени и реконструкција со дентални импланти приказ на случаи

Papakoca, Kiro and Dimova, Cena and Radeska, Ana and Zlatanovska, Katerina and Zarkova, Julija and Naskova, Sanja (2012) Аугментација на ресорбирани алвеоларни гребени и реконструкција со дентални импланти приказ на случаи. In: 6th Macedonian Dental Congress with International Partipation, 24-27 May 2012, Ohrid, Macedonia.

[thumbnail of AbstractBook2012 140pg..exe] Text
AbstractBook2012 140pg..exe - Published Version

Download (47MB)

Abstract

Кога оштетувањето на алвеоларниот гребен е воочливо, после екстракцијата на забот, доколку се планира да се направи и инсерција на дентален имплантот, успехот би бил компромитирачки, затоа местото на екстракција е пожелно да биде подложено на аугментација со говедски или синтетички коскен супституент.Фрактура на мадибулата, пародонтитисот и другите заболувања, може да резултира со значителна загуба на коска од алвеоларниот гребен.

Item Type: Conference or Workshop Item (Speech)
Subjects: Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Kiro Papakoca
Date Deposited: 07 Feb 2013 08:34
Last Modified: 24 Dec 2013 10:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5546

Actions (login required)

View Item View Item