Практикум по Математика во угостителството

Petrevska, Biljana (2012) Практикум по Математика во угостителството. ISBN 978-608-65319-2-8.

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.petrevska_Desktop_Matematikata za spojuvanje_Praktikum po Matematika vo ugostitelstvoto.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.petrevska_Desktop_Matematikata za spojuvanje_Praktikum po Matematika vo ugostitelstvoto.pdf

Download (307kB) | Preview

Abstract

Практикумот, во прв ред, е наменет за студентите кои го изучуваат предметот Математика во угостителството на Факултетот за туризам и бизнис логистика - Гевгелија при Универзитетот “Гоце Делчев” - Штип. Основна цел е да им помогне во совладувањето на најважните теми од математиката со кои би се сретнале во секојдневото угостителско работење. Нивото и стилот на обработка на материјата се приспособени кон знаењата и потребите на студентите од додипломските студии. Притоа, преку многубројни практични примери се настојува да им се доближи на студентите дека математиката не треба да се изучува само поради збогатување на знаењето од математика, туку поради можноста истата да се користи при решавањето практични проблеми. Имајќи предвид дека ова е прво издание, не е исклучена можноста практикумот да има одредени недостатоци кои треба објективно да се согледаат и надминат во следните изданија. За таа цел, секоја добронамерна сугестија и забелешка ќе бидат прифатени со посебно задоволство.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Biljana Petrevska
Date Deposited: 03 Feb 2013 11:53
Last Modified: 09 Jan 2015 13:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5429

Actions (login required)

View Item View Item