Мапирање на теми од психологијата за добра медицинска пракса

Miloseva, Lence (2012) Мапирање на теми од психологијата за добра медицинска пракса. Medicus, informativen glasnik na javnoto zdravstvo - Stip, 7 (15). pp. 9-10. ISSN 1857-5994

[thumbnail of Dr._Miloseva_2012_Medicus december 2012.pdf]
Preview
Text
Dr._Miloseva_2012_Medicus december 2012.pdf

Download (260kB) | Preview

Abstract

Цел на овој труд е анализа на искуствата и препораките од универзитетите од САД и Велика Британија за реформа во медицинското образование, како и нагласување на неопходноста од сериозна ревизија на курикулумите на Медицинските факултети во Р. Македонија. Темите ќе бидат поделени и претставени, во неколку делови, со цел да се претстават клучните прашања и со препорака да се изучуваат заедно со другите базични дисциплини (биолошки и социјални), а секако и во контекстот на клиничко медицинските дисциплини, како што веќе се изучуваат на универзитетите во САД и Велика Британија.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Lence Miloseva
Date Deposited: 24 Jan 2013 11:11
Last Modified: 24 Jan 2013 11:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5084

Actions (login required)

View Item View Item