Хидромелиоративен систем „Стрежово“

Markoski, Blagoja and Dimitrov, Nikola (2003) Хидромелиоративен систем „Стрежово“. Географски разгледи - Скопје. ISSN 0435-3722

[thumbnail of geografski_razgledi2_nikola.dimitrov.pdf]
Preview
Text
geografski_razgledi2_nikola.dimitrov.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во пелагониската котлина во периодот од 1945 година до 1975 година се извршени мошне обемни мелиоративни зафати во смисла на одвојување на котлината. Притоа одвојувањето е извршенона површина од 65150 хектари. Меѓутоа, со оглед на тоа што процесите одводнување и наводнување се тесно поврзани и чинат една целина, започнаа да се разработуваат идејни решенија по прашањето на наводнувањето на котлината.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 22 Jan 2013 09:33
Last Modified: 21 Oct 2014 13:12
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4832

Actions (login required)

View Item View Item