Основен технолошко-машински проект за погонот флотација во „САСА, МР“

Krstev, Boris and Golomeov, Blagoj (2006) Основен технолошко-машински проект за погонот флотација во „САСА, МР“. [Project]

[thumbnail of Project 10 rev.flotacija.pdf]
Preview
Text
Project 10 rev.flotacija.pdf

Download (122kB) | Preview

Abstract

Основниот технолошко-машински проект за погонот флотација во
рудникот “САСА МР” М. Каменица, содржи:
И – Општи прилози
ИИ – Технички прилози: 1. Технолошки дел
2. Машински дел
ИИИ – Графички прилози
Главен и одговорен проектант и одговорен проектани на технолошкиот
дел Петре Рунчев, дипл. руд. инж., додека одговорен проектант на
машинскиот дел е Трајко Додевски, маш. техн.
Основниот технолошко-машински проект за погонот флотација е
изработен врз основа на зададена проектна задача, од страна на инвеститорот
Рудник “САСА МР” - М. Каменица, која меѓу другото опфаќа:
Влезни параметри за проектирање:
- Материјал за флотирање Пб-Зн руда
- Годишен капацитет на преработка на руда 650 000 тони
- Перспективен годишен капацитет на преработка на руда 1 000 000 тони
- Ефективни работни денови на погонот флотација 353 дена
- Работни смени 3 смени/ден
- Часовен капацитет на преработка на руда 91 тон
- Перспективен часовен капацитет на преработка на руда 130 тони

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 04 Feb 2013 14:52
Last Modified: 04 Feb 2013 14:52
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4794

Actions (login required)

View Item View Item