Идеен проект за максимално завршно надвишување на постојното хидројаловиште на погонот флотација на рудникот за бакар „Бучим” - Радовиш

Krstev, Boris and Golomeov, Blagoj (2005) Идеен проект за максимално завршно надвишување на постојното хидројаловиште на погонот флотација на рудникот за бакар „Бучим” - Радовиш. [Project]

[thumbnail of Project 2 bucim2005revizia.pdf]
Preview
Text
Project 2 bucim2005revizia.pdf

Download (550kB) | Preview

Abstract

Идејниот проект се изработува за да после извршена ревизија и
усвојување постане подлога за изработка на дополнителен проект, односно
техничка документација на ниво на главни проекти по кои во иднина би се
вршело завршно надвишување на флотациското хидројаловиште Тополница.
Овој идеен проект ги содржи следниве аспекти:
1.0 Идејно техничко решение за максимално завршно
надвишување на постојно хидројаовиште- над кота од 630 м;
2.0 Технологија н хидротранспорт, развод и одлагање на
јаловината при максимално завршно надвишување на
постојно хидројаовиште;
3.0 Одводнување на хидројаловиште - повратна технолошка
вода;
4.0 Еколошка заштита на околината од хидројаловиштето –
деконтаминација на прашината;
5.0 Оскултација на хидројаловиштето;

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 04 Feb 2013 15:14
Last Modified: 04 Feb 2013 15:14
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4786

Actions (login required)

View Item View Item