Методи на минералошки испитувања на добиени производи од оловно-цинкова флотација во САСА-М.Kаменица

Krstev, Boris and Golomeov, Blagoj and Spasovski, Orce and Krstev, Aleksandar (2009) Методи на минералошки испитувања на добиени производи од оловно-цинкова флотација во САСА-М.Kаменица. [Experiment]

[thumbnail of Exp. 2 sasa2007simgalminispit3.pdf]
Preview
Text
Exp. 2 sasa2007simgalminispit3.pdf

Download (471kB) | Preview

Abstract

Стручните служби на рудникот за олово и цинк Саса од Македонска
Каменица, согласно на постигнат Договор со доставена техничка задача до
Рударско-геолошкиот факултет во Штип, на Катедрата за Минерална
технологија, достави индустриски проби (5) од оловен и цинков концентрат,
кондиционери пред оловна и цинкова концентрација и истек од цинкова
концентрација, со цел да се направи гранулометриска анализа, хемиска
анализа, како и минералошка анализа на подготвените класи на проби (+150
µм, -150+75µм, -75+38µм, -38µм) или (+100#, -100+200#, -200+400#, -400#) со
помош на бинокуларен микроскоп, а исто така со изработка на рудни
препарати за сите проби (20) со анализирање со руден поларизациски
микроскоп.

Item Type: Experiment
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 03 Feb 2013 12:22
Last Modified: 03 Feb 2013 12:22
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4782

Actions (login required)

View Item View Item