Контрола на бучавата и загадувачките супстанци во амбиентниот воздух

Mirakovski, Dejan and Krstev, Boris (2005) Контрола на бучавата и загадувачките супстанци во амбиентниот воздух. [Project]

[thumbnail of Krstev, Mirakovski = OBUKA11 Ekologija,Bucava_Vozduh.pdf]
Preview
Text
Krstev, Mirakovski = OBUKA11 Ekologija,Bucava_Vozduh.pdf

Download (382kB) | Preview

Abstract

Проблемите со зголемените нивоа на бучава и загаденост на воздухот како пратечки елемент
на индустријата се помалку се толерираат, како од страна на јавноста така и од регулаторите,
односно надлежните државни институции. Реакциите и се поголемиот притисок од јавноста од
една страна, како и се построгите законски регулативи од друга страна, наметнуваат нови
начини на дејствување за индустриските капацитети, а посебно кај рударската индустрија, која
по својата природа е екстремно динамична и лесно воочлива.

Item Type: Project
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Aleksandar Krstev
Date Deposited: 03 Feb 2013 12:09
Last Modified: 03 Feb 2013 12:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4771

Actions (login required)

View Item View Item