Неопходност од набавка и воведување нова земјоделска техника во земјоделското производство во Р.Македонија

Davcev, Zivko and Kukutanov, Risto and Canev, Ile (2007) Неопходност од набавка и воведување нова земјоделска техника во земјоделското производство во Р.Македонија. Годишен зборник 2007, Yearbook. ISSN 1409-987X

[thumbnail of DOC040.pdf]
Preview
Text
DOC040.pdf

Download (911kB) | Preview

Abstract

Во трудот се опфатени светските достигнувања во користењето на новата земјоделска техника, како и технологија во производството и одгледувањето на оделни земјоделски култури, и можноста за нејзино воведување во нашето земјоделско производство.
Посебен акцент е даден на машините за обработка, машините за заштита, собирање на реколта, како и воведувањето на интегралната техника.
Во овој труд се опишани начините и моделите, како и можноста за набавка на нови земјоделски машини со цел подобрување, осовременување и механизирање на земјоделското производство.

Item Type: Article
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Risto Kukutanov
Date Deposited: 26 Dec 2012 14:25
Last Modified: 09 Feb 2015 12:09
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4567

Actions (login required)

View Item View Item