Taskov, Nako (2000) Готварство. Работнички Универзитет - Неготино, Скопје. ISBN 9989-736-31-6
Preview |
Text
gotvarstvo_nako.taskov.pdf Download (3MB) | Preview |
Abstract
Учебникот е изработен според наставната програма по предметот Готварство наменет за возрасни ученици во Народните работнички универзитети. По звојата содржина учебникот опфачќа два дела; Вовед и приготвување на јадења.
Воведот содржи целина за угостителското готварство, угостителски кујни, намирници и нивна припрема за приготвување на јадења.
Вториот дел на учебникот - припремање на јадења - е заокружена целина која ги опфаќа следните целини: Ладни предјадења, Супи и Чорби, Топли предјадења, Сосови, Јадења од риба, Готвени јадења, Национални јадења, Јадења по нарачка, Специјалитети на скара и Вегетаријанска исхрана.
Item Type: | Book |
---|---|
Subjects: | Humanities > Other humanities |
Divisions: | Faculty of Tourism and Business Logistics |
Depositing User: | Nako Taskov |
Date Deposited: | 26 Dec 2012 13:07 |
Last Modified: | 19 Jun 2013 08:18 |
URI: | https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4525 |
Actions (login required)
View Item |