Како до модерно и конкурентно електростопанство на Македонија

Cingoski, Vlatko (2000) Како до модерно и конкурентно електростопанство на Македонија. Energetics (27). pp. 21-27.

[thumbnail of kako_do_moderno.pdf]
Preview
Text
kako_do_moderno.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Потребата за реорганизација и преструктуирање во Електростопанството на Македонија е видлива од поодамна, за што веќе се изготвени неколку студии кои ги дефинираат можните правци и методи за што поуспешно остварување на овие процеси. Во овој труд, дадена е глобална слика за сегашната состојба во која се наоѓа самото Електростопанството на Македонија, со посебен осврт кон неговите проблеми. Исто така, дадени се и одредени размислувања во правец на што поуспешно преструктуирање на Електростопанството на Македонија, со цел подобрување на неговата ефикасност, зголемување на конкурентноста и припремање на што подобар терен за неговото успешно приватизирање.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Vlatko Cingoski
Date Deposited: 26 Dec 2012 09:22
Last Modified: 18 Jun 2013 10:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4507

Actions (login required)

View Item View Item