Рамномерна разделеност

Shekutkovski, Nikita and Atanasova-Pacemska, Tatjana (2002) Рамномерна разделеност. Зборник апстракти - Седми македонски симпозиум по диференцијални равенки. pp. 9-10.

[thumbnail of makedonski_simpozium_tatjana.pacemska.pdf]
Preview
Text
makedonski_simpozium_tatjana.pacemska.pdf

Download (348kB) | Preview

Abstract

Основно подрачје на интерес се класите на фунцкии кои се помеѓу непрекинати и рамномерно непрекинати. Овие класи се воведени во најново време, од страна на познатите математичари A.Beraducci, D.Dikranjan, K.Ciesielski и J.Pelant. При проучувањето за овие класи природно се појавува идејата за воведување на поимите за слаба сврзаност (или рамномерна сврзаност) на рамномерна локална сврзаност на метричките простори. Во нашето соопштение се разгледуваат некои својства поврзани со оваа идеја.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 25 Dec 2012 14:08
Last Modified: 11 Jun 2013 12:39
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4462

Actions (login required)

View Item View Item