Дидактичко - методски аспекти на создавањето на ТВ програмите и нивната примена во наставата

Nikodinovska Bancotovska, Suzana (2003) Дидактичко - методски аспекти на создавањето на ТВ програмите и нивната примена во наставата. Воспитание - Списание за теорија и практика (2003-04) (4-5). pp. 106-113.

[thumbnail of ДИДАКТИЧКО - МЕТОДСКИ АСПЕКТИ НА СОЗДАВАЊЕТО НА ТВ ПРОГРАМИТЕ И НИВНАТА ПРИМЕНА ВО НАСТАВАТА.pdf]
Preview
Text
ДИДАКТИЧКО - МЕТОДСКИ АСПЕКТИ НА СОЗДАВАЊЕТО НА ТВ ПРОГРАМИТЕ И НИВНАТА ПРИМЕНА ВО НАСТАВАТА.pdf

Download (373kB) | Preview

Abstract

Образовната телевизија претставува медиум чија примена во процесот на наставата овозможува на адекватен начин да се задоволи принципот на визуелизација. Во образовната телевизија лежи огромен воспитно-образовен потенцијал. Со нејзината примена наставата станува мотивирачка, објективна, актуелна, атрактивна, динамична, интересна. Образовната телевизија нуди можност на современ и ефикасен начин да се решаваат фундаментални и систематски прашања од областа на организационата структура, методската основа на воспитно-образовната работа и сите модалитети на модерната евалуација.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Stojance Spasov
Date Deposited: 24 Dec 2012 12:24
Last Modified: 24 Dec 2012 12:24
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4348

Actions (login required)

View Item View Item