Современата образовна технологија и комуникацијата во педагошката пракса во функција на современата настава

Aleksoski, Stevan (2003) Современата образовна технологија и комуникацијата во педагошката пракса во функција на современата настава. Воспитание - Списание за теорија и практика (2003-04) (4-5). pp. 64-74.

[thumbnail of СОВРЕМЕНАТА ОБРАЗОВНА ТЕХНОЛОГИЈА.pdf]
Preview
Text
СОВРЕМЕНАТА ОБРАЗОВНА ТЕХНОЛОГИЈА.pdf

Download (347kB) | Preview

Abstract

Денес кога веќе зачекоривме во 21 век, век на информатиката, масовната комуникација, кибернетиката и компјутерузацијата, мораме да ги менуваме начините, формите, методите и средствата со помош на кои ќе ја реализераме и осовременуваме наставата и учењето.
Оттаму и основната цел на современата образовна технологија и педагошка комуникација би била во функција на зголемување на ефикасноста и на интерактивноста во воспитно - образовниот процес.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Marija Kalejska
Date Deposited: 24 Dec 2012 12:14
Last Modified: 31 Oct 2013 13:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4335

Actions (login required)

View Item View Item