Стретешки план за локален економски развој

Sarev, Pande and Jordev, Petar and Panov, Zoran and Zlatkovski, Vasko and Efremov, Dimitar and Angelickova, Vesna and Jovanovik, Marina and Sokolovski, Lazar (2005) Стретешки план за локален економски развој. UNDP, Governement of Luxembourg, Stip.

[thumbnail of Strategija za LER Stip & Karbinci-apr 2005.pdf]
Preview
Text
Strategija za LER Stip & Karbinci-apr 2005.pdf

Download (2MB) | Preview
Official URL: http://www.undp.org

Abstract

Документот - Стратешки план за локален економски развој на Штип и Карбинци, претставува план за градење на економскиот капацитет на локалната средина, со цел, подобрување на економската иднина и квалитетот на животот на заедницата и граѓаните од географско-економскиот територијалитет, составен од двете општини.
Истиот ја дефинира визијата и стратешките (долгорочни) цели, како и политиката за идниот локалнен економски развој, преку дефинирање на развојна рамка со конкретни развојни цели и мерки, односно програми и проекти за нивна реализација на подолг рок.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Panov
Date Deposited: 24 Dec 2012 10:53
Last Modified: 24 Dec 2012 10:53
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4218

Actions (login required)

View Item View Item