Мултикултурна димензија на националниот наставен план

Kitanova, Irena (2003) Мултикултурна димензија на националниот наставен план. Воспитание 2003/04, 3 (4-5). pp. 163-166.

[thumbnail of meltikulturna_dimenzija.pdf]
Preview
Text
meltikulturna_dimenzija.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Во рамките на проектот "Партнерство за развој на демократијата во образованието" во кој П.Ф."Гоце Делчев" Штип е партнер имав можност да учествувам во проектот "Обука за учителствување во мултикултурни институции", кој се реализираше за време на мојот тримесечен престој на универзитетот во Малме, Шведска. При посетувањето на овој проект имав можност да консултирам литература од мултикултурното подрачје. Посебен впечаток ми остави книгата "Мултикултурна димензија на националниот наставен план" од авторите Ана Кинг и Мишел Реис.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Irena Kitanova
Date Deposited: 20 Dec 2012 09:09
Last Modified: 18 Jun 2013 10:55
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4096

Actions (login required)

View Item View Item