Македонската јавна дипломатија и нејзините основни предности и слабости

Marolov, Dejan (2012) Македонската јавна дипломатија и нејзините основни предности и слабости. Зборник од втора меѓународната научна конференција - Меѓународен дијалог- исток и запад. Свети Николе .

[thumbnail of ZBORNIK 3 -2012.pdf]
Preview
Text
ZBORNIK 3 -2012.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Јавната дипломатија е фокусирана кон невладини ентитети во странски држави. Покрај тоа што јавната дипломатија и нејзните спроведувачи имаат одредена автономија, сепак истата е владино поддржана. Токму затоа спроведувањето на јавната дипломатија мора да биде дел од одредена ,,државна политика". Македонија како и секоја држава треба да има своја јавна дипломатија. Секако дека Македонија си има свои специфисчности и каркатерстики па соодветно и нејзината јавна диплматија има свои особености.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dejan Marolov
Date Deposited: 19 Dec 2012 12:59
Last Modified: 19 Dec 2012 12:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4058

Actions (login required)

View Item View Item