Техники на усно и писмено изразување

Karanikolova, Lusi (2010) Техники на усно и писмено изразување. Европски универзитет-Република Македонија, Скопје. ISBN 978-608-4574-27-9

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_lusi.karanikolova_Desktop_ZA REPOZITORIUM_Техники на усно и писмено изразување.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_lusi.karanikolova_Desktop_ZA REPOZITORIUM_Техники на усно и писмено изразување.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Оваа книга претставува приказ на реторичките техники на интерперсонална комуникација.
Најнапред се дава историски преглед на историјата на реториката од антиката, т.е. од Аристотел, па се до наше време. Се третираат когнитивните и бихевиористичките вештини на комуникација, потоа техниките на конверзација, персуазивните техники, техниките на слушање, техниките на поставување прашања, потоа техниките на невербална комуникација, техниките на памтење и учење како и техниките на говорно и писмено изразување.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Lusi Karanikolova
Date Deposited: 19 Dec 2012 15:18
Last Modified: 19 Dec 2012 15:18
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3914

Actions (login required)

View Item View Item