Површинска експлоатација на глини во наоѓалиштето на јаглен Брик - Берово и валоризација на истите

Zdravev, Stojan and Panov, Zoran and Dambov, Risto and Cukarski, Mile (1998) Површинска експлоатација на глини во наоѓалиштето на јаглен Брик - Берово и валоризација на истите. In: KoMSEKO, 04-07 Juni 1998, Kanjiza, Srbija.

[thumbnail of Komseko_Panov.pdf]
Preview
Text
Komseko_Panov.pdf

Download (1MB) | Preview
Official URL: http://www.rgf.bg.ac.yu

Abstract

Фабриката за керамиди “Пролетер“ од Виница има потреба од квалитетна глина за производство на својот производен асортиман. Од страна на рудникот за јаглен брик понудени се глините кои се наоѓаат во кровинскиот дел на јагленовиот слој. На овие глини се извршени технолошки испитувања кои покажаа да овој квалитет ги задоволува потребите на технолошкиот процес. Бидејќи глините се наожаат изнад јагленовиот слој се врши комбинирана експлоатација на јаглен и глини.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Panov
Date Deposited: 17 Dec 2012 13:06
Last Modified: 17 Dec 2012 13:06
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3671

Actions (login required)

View Item View Item