Влијание на природните фактори на состојбата и перспективите на крупнолосните тутуни во Република Македонија

Filiposki, K. and Miceski, Trajko (1996) Влијание на природните фактори на состојбата и перспективите на крупнолосните тутуни во Република Македонија. XVIII Savetovanje Hrvatskih duhanskih djelatnika. pp. 1-2. ISSN 1330-3732

[thumbnail of hrvatskih_savetovanjeT.miceski.pdf]
Preview
Text
hrvatskih_savetovanjeT.miceski.pdf

Download (392kB) | Preview

Abstract

Во овој материјал се обработува влијанието на природните фактори на производство на крупнолосни тутуни во Република Македонија. Денеска крупнолисните тутуни во Македонија се распространети на површина од околу 1.200 ha и се производство на 2.200 тони тутун (1994). Ваквата состојба ја наметнува констатацијата дека потребите од овие тутуни се поголеми од нивното производство. Имено за потребите на фабрикацијата во нашата Република потребно е над 7.500 тони од овој ред. Според нашите согледувања постојат услови од целокупните потреби од овие тутуни, ќе се задоволат од сопствено домашно производство.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Trajko Miceski
Date Deposited: 12 Dec 2012 13:33
Last Modified: 19 Jun 2013 07:05
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3468

Actions (login required)

View Item View Item