Некои погледи на стопанскиот успех и улогатана хуманите ресурси, како еден пример и патоказ за соцјално - пазарен, партиципативен развој

Miceski, Trajko (1998) Некои погледи на стопанскиот успех и улогатана хуманите ресурси, како еден пример и патоказ за соцјално - пазарен, партиципативен развој. In: Социјално - пазарно или пазарно стопанство, искуствата на Германија и на Македонија. Фондација "Friedrich Ebert" Канцеларија Скопје, Скопје, pp. 140-146. ISBN 9989-9988-4-1

[thumbnail of socijalno_pazarnoT.miceski.pdf]
Preview
Text
socijalno_pazarnoT.miceski.pdf

Download (814kB) | Preview

Abstract

Јасно е дека стопанскиот систем на една земја е дел од вкупниот општествен систем на земјата и е поврзан со нејзините историски, политички и културни односи. Но, тоа не значи затвореност, туку природен отворен процес кој е подготвен да прими промени согласно времето.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Trajko Miceski
Date Deposited: 11 Dec 2012 14:02
Last Modified: 19 Jun 2013 08:11
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3405

Actions (login required)

View Item View Item