Предности и недостатоци при изведување online настава по математика

Karamazova Gelova, Elena and Kocaleva, Mirjana (2024) Предности и недостатоци при изведување online настава по математика. In: Electrical Engineering, Technology, Informatics, Machinery and Automation, 27-29 Sept 2023, Stip, Macedonia.

[thumbnail of 6471-Article Text-11364-2-10-20240328.pdf] Text
6471-Article Text-11364-2-10-20240328.pdf

Download (13MB)

Abstract

Наставниот процес и начинот на изведување и одржување на наставата се најважни за продуцирање на образовани, таленирани и способни експерти во која и да било област. Доста време наставата во универзитетите и училиштата се одвиваше на класичен начин во предавална, амфитеатар или училница. Новини кои се воведува со тек на годините беа дигитализацијата, примената на интернетот, користење на платформата е-учење и слично. Ковид 19 пандемијата наложи целосна промена на тој класичен начин на спроведување на наставата т.е. ја донесе потребата од воведување и спроведување на online настава. Целта на оваа студија е да се согледат придобивките и недостатоците од реализрање online настава по Математика во образовните инситуции.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Mirjana Kocaleva Vitanova
Date Deposited: 09 Apr 2024 07:57
Last Modified: 09 Apr 2024 07:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/33998

Actions (login required)

View Item View Item