Учење со помош на мобилни уреди – придобивки и предизвици на новото време

Kocaleva, Mirjana and Karamazova Gelova, Elena and Zlatanovska, Biljana and Risteska, Aleksandra (2024) Учење со помош на мобилни уреди – придобивки и предизвици на новото време. In: Electrical Engineering, Technology, Informatics, Machinery and Automation, 27-29 Sept 2023, Stip, Macedonia.

[thumbnail of 6472-Article Text-11362-2-10-20240328.pdf] Text
6472-Article Text-11362-2-10-20240328.pdf

Download (13MB)

Abstract

Денес информациската и комуникациската технологија се речиси насекаде, па и во образованието. Учениците учат со употреба на компјутери и технологија и со нивна помош секојдневно развиваат нови вештини. Воведена е нова генерација на едукативни алатки со користење на мобилни уреди. Мобилната настава е за планирање и извршување на учење преку мобилни уреди. Овој начин на учење може да влијае и на професорите (предавачите), и на студентите. Ова учење е овозможено и преку Интернет кој помага да се создадат современи методи кога се интегрирани со педагошката настава. Целта на оваа студија е да ги разгледа придобивките и перспективата на мобилните уреди во образованието, како и предизвиците за универзитетите, професорите и студентите во нејзиното спроведување.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Mirjana Kocaleva Vitanova
Date Deposited: 09 Apr 2024 07:58
Last Modified: 09 Apr 2024 07:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/33997

Actions (login required)

View Item View Item