Унапредување на квалитетот на производството на тутун, преку организирано фармерско производство, со посебен осврт на процесите на припрема на тутнот за сушење

Smokvoski, Milan and Miceski, Trajko and Stojkoski, S. (2004) Унапредување на квалитетот на производството на тутун, преку организирано фармерско производство, со посебен осврт на процесите на припрема на тутнот за сушење. In: Jubilejna naucna konferencija so medzunarodno ucastie "60 godini ITTI", 3-5 noemvri 2004, Plovdiv.

[thumbnail of jubilejna_naucna_konferencija_T.miceski.pdf]
Preview
Text
jubilejna_naucna_konferencija_T.miceski.pdf

Download (1MB) | Preview

Abstract

Правилното организирано производство на тутун овозможува ефикасно мобилизирање на ресурсите, зголемување на просечниот принос по единица површина, подобрување на квалитетот на тутунот, а со тоа и зголемување на остварениот приход.
Имајќи предвид дека денес начинот на одгледување на тутунот е сеуште трудоинтензивен и во најголем обем се заснива во фамилијарни рамки, тогаш неопходно е да се размислува и да се пресемаат активности за негово осовременување.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Trajko Miceski
Date Deposited: 11 Dec 2012 14:37
Last Modified: 18 Jun 2013 09:10
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3365

Actions (login required)

View Item View Item