Наратоструктури-читања

Karanikolova, Lusi (2012) Наратоструктури-читања. „ГАЛИКУЛ“, Скопје. ISBN 978-608-65215-5-4

[thumbnail of __ugd.edu.mk_private_UserFiles_lusi.karanikolova_Desktop_НАРАТОСТРУКТУРИ-ЧИТАЊА.pdf]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_lusi.karanikolova_Desktop_НАРАТОСТРУКТУРИ-ЧИТАЊА.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Оваа книга содржи голем дел од досегашниот есеистичко-критички опус на авторката, остварен во изминатите 13 години. Станува збор за трудови со доминантно наратолошка ориентираност, што го подразбира и нејзиниот афинитет во посочениот период. Имено, таквата определба доаѓа од професионалната и научна преокупација на авторката (во оваа област таа магистрираше (1998) и докторираше (2006).

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Lusi Karanikolova
Date Deposited: 11 Dec 2012 13:37
Last Modified: 11 Dec 2012 13:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3337

Actions (login required)

View Item View Item