Вонпансионската туристичка понуда на угостителските објекти во Полошкиот регион

Asani, Agim and Sazdova, Julijana and Antonievski, Goran (2023) Вонпансионската туристичка понуда на угостителските објекти во Полошкиот регион. Sixth International Scientific Conference: Challenges of tourism and business logistics in the 21st century. ISSN ISBN: 978-608-244-891-6

[thumbnail of 327-33-PB-214-222.pdf] Text
327-33-PB-214-222.pdf

Download (796kB)

Abstract

Туристичката понуда во угостителството се состои од пансионската и вонпансионската понуда.
За да има позитивни економски ефекти туристичката понуда и пансионската и вонпансионската
треба да имаат квалитетна содржина со која ќе ги задоволат потребите на клиентите.
Угостителските објекти се директни носители туристичката понуда на одредена туристичка
дестинација или регион, токму од тој аспект ја истражуваме туристичката понуда на
угостителските објекти во Полошкиот регион. На изглед, Полошкиот регион претставува
регион кој има многу богата лепеза во својата угостителска и туристичка понуда, но за да ја
потврдиме таа теза, треба да видиме колку таа понуда е конкурентна и одржлива.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Borce Janevski
Date Deposited: 28 Nov 2023 08:57
Last Modified: 28 Nov 2023 08:57
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/32637

Actions (login required)

View Item View Item