Технологијаза изработка на поткоп 830

Taskovski, Stanke and Mijalkovski, Stojance and Despodov, Zoran and Gocevski, Borce (2010) Технологијаза изработка на поткоп 830. Зборник на трудови - Технологија на подземна експлоатација на минерални суровини (10). pp. 20-26.

[thumbnail of Podex'10-tr.1-Probistip.pdf]
Preview
Text
Podex'10-tr.1-Probistip.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Една од перспективните задачи на секој рудник се постојните истражувања, отворања и разработка на нови оруднувања, се со цел да се обезбедат доволни количини на минерални суровини за понатамошен развој и што подолг век на експлоатација. Рудникот "САСА" посветува големо внимание на овие проблематики про што се врши изработка на капитални објекти за истражување на нови наоѓалишта. Токму во овој труд ќе биде разработена технологијата за изработка на капиталниот објект - поткоп 830.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: поткоп 830, технологија за изработка, дупчење, минирање, товарење.
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 10 Dec 2012 15:14
Last Modified: 11 Jun 2013 06:41
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3259

Actions (login required)

View Item View Item