Отворање, разработка и откопување на подлабоките делови во ревирот „Свиња Река“, рудник „Саса“

Taskovski, Stanke and Despodov, Zoran and Mijalkovski, Stojance (2009) Отворање, разработка и откопување на подлабоките делови во ревирот „Свиња Река“, рудник „Саса“. Зборник на трудови - Технологија на подземна експлоатација на минерални суровини (8). pp. 54-58.

[thumbnail of Podex'09-tr.1-M.kamenica.pdf]
Preview
Text
Podex'09-tr.1-M.kamenica.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Едни од приоритетните задачи на секој рудник се континуираните истражувања, отворања и разработка на нови оруднувања, се со цел да се обезбедат доволни количини на минерални суровини за понатамошен развој и што подолг век за експлоатација на самиот рудник. Рудникот "Саса"посветува големо внимание на овие проблематики, а тоа се потврдува со отворањето, разработката и откопувањето на подлабоките делови на Ревиерот "Свиња Река" помеѓу хоризонтите XIVb и 830.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: Главна изворно - сервисна рампа, поткоп 830, отворање, разработка, откопување
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Despodov
Date Deposited: 10 Dec 2012 15:14
Last Modified: 11 Jun 2013 07:19
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3254

Actions (login required)

View Item View Item