Процесите на опализација врзани со неогениот вулканизам на примерот на лежиштето Спанчево

Blažev, Krsto (1990) Процесите на опализација врзани со неогениот вулканизам на примерот на лежиштето Спанчево. Рудни наоѓалишта, геохемија, металогенија и економска геологија.

[thumbnail of __fileserver_userfiles$_gorgi.dimov_Desktop_trud Geologija.pdf]
Preview
Text
__fileserver_userfiles$_gorgi.dimov_Desktop_trud Geologija.pdf

Download (5MB) | Preview

Abstract

Кратовско-Злетовската вулканска област, продукт на младиот неоген вулканизам е силно зафатена со хидротермални алтерации. Овие исмени претставени како завршна фаза на вулканската активност се манифестирани преку различни облици, меѓу кои значајно место завзема опализацијата.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Krsto Blazev
Date Deposited: 10 Dec 2012 15:15
Last Modified: 10 Dec 2012 15:15
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3245

Actions (login required)

View Item View Item