The new approuche performance in maintenance of the mining mechanization in the Sasa mine

Despodov, Zoran and Mirakovski, Dejan and Panov, Zoran and Stojov, Vlatko (2011) The new approuche performance in maintenance of the mining mechanization in the Sasa mine. Подекс '11. pp. 1-7.

[thumbnail of Podex'11-Mkamenica.pdf]
Preview
Text
Podex'11-Mkamenica.pdf

Download (881kB) | Preview

Abstract

Во трудот се презентирани карактеристиките на новиот пристап во одржувањето на рударската механизација во рудникот “Саса” преку ангажирање на сервисна единица на главниот добавувач на рударска опрема - компанијата Atlas Copco. Примената на компјутерски подржано управување со одржувањето на рударската опрема е неопходен предуслов за успех во сервисирањето на опремата и постигнување на добри производни резултати.

Item Type: Article
Uncontrolled Keywords: сервисирање, расположливост, ProMaint, превентивно сервисирање, корективно сервисирање.
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Zoran Despodov
Date Deposited: 07 Dec 2012 09:03
Last Modified: 18 Jun 2013 12:25
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3159

Actions (login required)

View Item View Item