Макроекономскиот амбиент и економскиот просперитет на Р.Македонија

Fotov, Risto (2001) Макроекономскиот амбиент и економскиот просперитет на Р.Македонија. Банкар (67).

[thumbnail of makroekonomskiot.pdf]
Preview
Text
makroekonomskiot.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Република Македонија е мала држава која, според класификацијата на Светската банка, се вбројува со земјите со среднодоходни економии и тоа во првата подгрупа на оваа група како пониско среднодоходна економија со БДП (бруто домашен производ)пожител од 1.581$. Таа се вбројува и во земјите без излез на море. Тоа имплицира пазар со мал капацитет кој е недоволен да генерира ендоген економски развој.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Risto Fotov
Date Deposited: 05 Dec 2012 11:41
Last Modified: 19 Jun 2013 08:06
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3101

Actions (login required)

View Item View Item