Трансформационите чекори на македонското осигурување

Fotov, Risto (1995) Трансформационите чекори на македонското осигурување. Економски магазин (67). pp. 26-27.

[thumbnail of ekonomski_magazin.pdf]
Preview
Text
ekonomski_magazin.pdf

Download (2MB) | Preview

Abstract

Од неодамна економската литература е збогатена со уште едно значајно дело од осигурителната теорија и практика, под наслов „Осигурувањето во Македонија-европски модел“од дипломираниот економист Петар Грничев. Книгата што и ја претставуваме на стручнатаи пошироката јавност, авторот ја има компонирано во неколку содржински, природни логични хронолошки поврзани цлини. Таа се состои од вовед и пет дела, заклучни согледувања и посебен дел кој третира бројни појмови од осигурителната практика, како и богта статистичка документациона основа.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Risto Fotov
Date Deposited: 05 Dec 2012 10:59
Last Modified: 10 Jun 2013 09:59
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3091

Actions (login required)

View Item View Item