Осигурување

Fotov, Risto (2006) Осигурување. Европски Универзитет - Република Македонија - Скопје, Скопје. ISBN 9989-184-13-5

[thumbnail of osiguruvanje.pdf]
Preview
Text
osiguruvanje.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Ова е книга која содржи детални објаснувања за осигурувањето и сите поими поврзани со него, функциите на осигурување, елементите, фактори кои ја детерминираат премијата на осигурувањето и сл. Опфатени се повеќе типови на осигурување меѓу кои осигурување на имоти, на живот, договори во осигурувањата, правата и должностите на договорените странки, како да се управува со оригурувањето итн.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Risto Fotov
Date Deposited: 05 Dec 2012 15:02
Last Modified: 11 Jun 2013 09:38
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3080

Actions (login required)

View Item View Item