Нов тип Бизмутова минерализација за наоѓалиштето "Саса", источна Македонија

Aleksandrov, Marin and Mankov, S and Serafimovski, Todor (1990) Нов тип Бизмутова минерализација за наоѓалиштето "Саса", источна Македонија. In: Книга 3 -Рудни наоѓалишта геохемија, металогенија и економска геологија. XII Конгрес на геолози на Југославија, Охрид, pp. 103-115.

[thumbnail of rudni_naogalista2.pdf]
Preview
Text
rudni_naogalista2.pdf

Download (4MB) | Preview

Abstract

Рудното наоѓалиште "Саса" претставува едно од најголемите сребрено - олово - цинково наоѓалиште во Европа. Од досега спроведените научни проучувања се добиени јасни сознанија поврзани за геолошката градба, минералниот состав и општата квантитативна распределба на главните и придружните елементи во рудите (Bari), 1961; Пенџерковски 1962; Богојевски 1962 и 1967 год.

Item Type: Book Section
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Todor Serafimovski
Date Deposited: 05 Dec 2012 11:44
Last Modified: 19 Jun 2013 06:55
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/3025

Actions (login required)

View Item View Item