Старост на вулканските стени на Кожув Планина

Boev, Blazo (1990) Старост на вулканските стени на Кожув Планина. XII Kongres na geolozi na Jugoslavija, Ohrid.

[thumbnail of stratigrafija_boev.pdf]
Preview
Text
stratigrafija_boev.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Вулканскиот комплекс на Кожув планина се наоѓа во јужниот дел на СРМ, во граничмото подрачје помеѓу СРМ и Република Грција. Овој комплекс за основа е изграден од интермедијарни вулкански стени кои во основа се представени со латити, трахити, риолити како и преодни стени помеѓу нив. Овој труд има за цел да ги прикаже досегашните испитувања на проблемот на староста на овие вулкански стени.

Item Type: Book
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Blazo Boev
Date Deposited: 04 Dec 2012 07:57
Last Modified: 19 Jun 2013 06:58
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2972

Actions (login required)

View Item View Item