Анализа на техники за точна и безбедна комуникација (ATCSC)

Bakeva, Verica and Dimitrova, Vesna and Popovska-Mitrovik, Aleksandra and Ilievska, Natasa and Mihajloska, Hristina and Andonov, Stefan and Dobreva, Jovana and Mileva, Aleksandra and Velinov, Aleksandar and Meckaroska, Daniela (2021) Анализа на техники за точна и безбедна комуникација (ATCSC). [Project] (Unpublished)

Full text not available from this repository.

Abstract

Една од целите на овој проект ќе биде испитување на перформансите на Брзите алгоритми за крипто кодовите базирани на квазигрупи, за пренос на слики низ Гаусов канал и канал со рафални грешки.
Ќе бидат анализирани некои техники за детекција на грешки при пренос на податоци.
Друга цел на проектот е откривање на нови скриени канали кај DICOM стандардот кој се користи за процесирање, пренесување, складирање и прикажување на податоци за медицински слики (откривање на скриени канали кои се однесуваат на “DICOM Message Service” и “Upper Layer Service”, експериментална евалуација на некој од предложените скриени канали, детекција базирана на ентропија, утврдување на ризиците од криење на податоци во DICOM со користење на новите предложени канали, предлагање на противмерки за скриените канали).
Исто така, ќе бидат направена анализа на предизвиците, ефективноста и последиците од несоодветна употреба на полисите за информациска безбедност.
Ќе биде разгледана можна имплементација на HOTP и TOTP автентикациските алгоритми и нивните предности и недостатоци.
Ќе бидат анализирани алгоритми за криптоанализа во BlockChain технологија.

Item Type: Project
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Aleksandra Mileva
Date Deposited: 24 Jan 2022 12:41
Last Modified: 24 Jan 2022 12:41
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/29162

Actions (login required)

View Item View Item