Изотопите во Стронциумот во Терциерните Магматски Карпи од Територијата на Македонија

Boev, Blazo and Serafimovski, Todor and Lepitkova, Sonja (1990) Изотопите во Стронциумот во Терциерните Магматски Карпи од Територијата на Македонија. Geologica Macedonica. pp. 31-38. ISSN 0352-1206

[thumbnail of geologica_1990_b.pdf]
Preview
Text
geologica_1990_b.pdf

Download (3MB) | Preview

Abstract

Во овој трут за прв пат во Македонија се прикажани резултатите од одредувањето на изотопите на терциерните магматски карпи, карпи кои на територијата на Македонија се релативно доста застапени. Овие одредувања се искористени за донесување на некои основни заклучоци за потеклото на магмитите од кои се формирале терциерните магматски карпи.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Blazo Boev
Date Deposited: 03 Dec 2012 11:51
Last Modified: 10 Jun 2013 09:46
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/2897

Actions (login required)

View Item View Item