Примена на квадратно-бранова волтаметрија во аналитика на лекови на површинско-активни системи-Пилот Проект

Janeva, Milkica and Gulaboski, Rubin (2021) Примена на квадратно-бранова волтаметрија во аналитика на лекови на површинско-активни системи-Пилот Проект. [Dataset] (Unpublished)

[thumbnail of Примена на SWV во аналитика на лекови на површинско активни системи-Пилот Проект.pdf] Slideshow
Примена на SWV во аналитика на лекови на површинско активни системи-Пилот Проект.pdf - Presentation

Download (2MB)

Abstract

Квадратно-брановата волтаметрија е електрохемиска техника што интензивно се применува во хемијата, фармацијата и физиологијата во последните 20тина години. Во рамките на овој пилот-проект, прикажани се резултати од неколку теоретските модели за површински реакции поврзани со хемиски рамнотежи, што се адекватни модели за студирање на интеракциите помеѓу различни типови на лекови. Покрај тоа, дадени се експериментални примени преку кои може да се испитуваат кинетичките (брзината на интеракциите помеѓу лекови) и термодинамичките параметри (константите на стабилност на два лекови што стапуваат во хемиска интеракција). Резултатите од овој пилот проект се дел од четири трудови што се публикувани во списанија со фактор на влијание во 2019 и 2020 година.

Item Type: Dataset
Subjects: Natural sciences > Biological sciences
Natural sciences > Chemical sciences
Natural sciences > Physical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Rubin Gulaboski
Date Deposited: 21 Dec 2021 09:07
Last Modified: 21 Dec 2021 09:07
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/28949

Actions (login required)

View Item View Item