Јавна расправа по Нацрт Концепција за основно образование, 05.02.2021

Atanasova-Pacemska, Tatjana (2021) Јавна расправа по Нацрт Концепција за основно образование, 05.02.2021. [Video]

Full text not available from this repository.

Abstract

Дискусија по Нацрт концепцијата за основното образование:
Поента 1: Институциите, наставниот персонал, учениците и родителите не се клиенти или центри за генерирање трошоци-треба да се третираат како партнери во процесот на осмислување и креирање реформи!
Поента 2: Потребно ни е добро образование, а не само добра обука. Обуката може да ни обезбеди од што може да живееме, но образованието треба да ни го обезбеди тоа за што живееме!
Поента 3: Промената на наставниот план - интеграција на природните науки и информатика-техника-технологија - нема да обезбеди успешен премин кон следните образовни потсистеми - средно и високо образование и ќе се направат несогледливи последици по знаењата, умеењата и способностите на учениците!

Item Type: Video
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Social Sciences > Educational sciences
Natural sciences > Matematics
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Tatjana A. Pacemska
Date Deposited: 16 Feb 2021 09:29
Last Modified: 16 Feb 2021 09:29
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/27801

Actions (login required)

View Item View Item