Практикум - Природно и културно наследство

Dimitrov, Nikola (2020) Практикум - Природно и културно наследство. ISBN 978-608-244-217-4.

Full text not available from this repository.

Abstract

Развојот на туризмот постојано оди во нагорна линија, а туристичко – географското проучување на природното и културното наследство во тоа има значајно место кое постојано се надополнува со нови методологии на истражување. Оттука, проучувањето на природното и културното или светското наследство има посебно интердисциплинарно значење во туризмот и воопшто во туристичката индустрија.
Практикум по природно и културно наследство е наменет пред сé за студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика. Во практикум е опфатена материја по настваниот предмет природно и културно наследство кој се изучува на студиската програма туризам.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 03 Feb 2021 10:37
Last Modified: 03 Feb 2021 10:37
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/27428

Actions (login required)

View Item View Item