Природно и културно наследство

Dimitrov, Nikola (2020) Природно и културно наследство. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Штип. ISBN 978-608-244-217-4

Full text not available from this repository.

Abstract

Светското природно и културно наследство прогласено од УНЕСКО го има, безмалку, во сите држави во светот. Авторот преку овој учебник (прв од ваков обем во државата) прави обид дел од светското и националното природно и културно наследство да биде презентирано на студените на Факултет за туризам и бизнис логистика при Универзитет „Гоце Делчев“ – Штип, но и пошироко на сите заинтересирани читатели.
Учебникот „Природно и културно наследство“ е концепирани согласно наставниот план - студиската програма по туризам и наставната програма на истоимениот наставен предмет.
Содржински текстот во учебникот опфаќа пет теми кои природното и културното наследство го обработува во глобални и национални рамки.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 03 Feb 2021 10:36
Last Modified: 03 Feb 2021 10:36
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/27427

Actions (login required)

View Item View Item