Истражувачка група „Европско право, политики и институции“

Ananiev, Jovan and Kosevaliska, Olga and Tusevska, Borka and Nikodinovska Krstevska, Ana and Ivanova, Elena and Galeva, Jordanka and Denkova, Jadranka (2020) Истражувачка група „Европско право, политики и институции“. [Project]

[thumbnail of Истражувачка група Европска унија, право, институции и политики .pdf]
Preview
Text
Истражувачка група Европска унија, право, институции и политики .pdf

Download (86kB) | Preview
[thumbnail of ImageMagick conversion from image to application/pdf]
Preview
Text (ImageMagick conversion from image to application/pdf)
slika EPI.pdf

Download (62kB) | Preview

Abstract

Фокусот на групата е олеснување на истражувачката соработка и размена помеѓу трите институции, но и на градење мостови помеѓу трите институции и други засегнати страни во процесите на донесување на одлуките. Групата работи и на отворање на помалку дискутирани теми во врска со ЕУ пристапувањето, истражува и застапува, и го олеснува вмрежувањето и контактите помеѓу засегнатите страни, ја информира експертската и општата јавност за прашања кои спаѓаат во нејзиниот тематски фокус и објавува истражувачки резултати и исходи од дискусиите во различни формати.
Од страната на Универизитетот „Гоце Делчев“ – Штип, како учесници во групата се јавуваат:
Проф. Д-р Јован Ананиев,
Проф. Д-р Олга Кошевалиска,
Проф. Д-р Борка Тушевска Гавриловиќ,
Проф. Д-р Ана Никодиновска,
Доц. Д-р Елена Максимова, и
Доц. Д-р Јорданка Галева

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Law
Social Sciences > Political Science
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Ana Nikodinovska Krstevska
Date Deposited: 16 Dec 2020 10:38
Last Modified: 25 Jan 2021 09:02
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/26891

Actions (login required)

View Item View Item