Казино туризам и казино хотели - практикум

Ristova, Cvetanka and Angelkova, Tanja (2020) Казино туризам и казино хотели - практикум. ISBN 978-608-244-758-2.

[thumbnail of Kazino turizam i kazino hoteli - praktikum.pdf]
Preview
Text
Kazino turizam i kazino hoteli - praktikum.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Практикумот е наменет за потребите на студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика за подготвување на испитот по предметот Казино туризам. Содржината на практикумот ја опфаќа потребната материја за вежбите по предметот Казино туризам, според Наставната програма на Факултетот за туризам и бизнис логистика. Овој изборен предмет, се изучува во шестиот семестар на трета година, како изборен предмет на насоката Туризам кој носи четири кредити и има фонд на часови 2+1+1.

Практикумот можат да го користат сите студенти на останатите факултети каде што се изучува предметот Казино туризам, но и останатите стручни кадри кои ја проучуваат оваа проблематика. Практикумот е изготвен со цел да се унапреди наставата по предметот Казино туризам и да се подобри квалитетот на знаењето на студентите. Практикумот се состои од 12 вежби.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cvetanka Ristova
Date Deposited: 17 Nov 2020 08:35
Last Modified: 17 Nov 2020 08:35
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/26745

Actions (login required)

View Item View Item