Казино туризам и казино хотели

Ristova, Cvetanka and Angelkova, Tanja (2020) Казино туризам и казино хотели. ISBN 978-608-244-759-9.

[thumbnail of Kazino turizam i kazino hoteli.pdf]
Preview
Text
Kazino turizam i kazino hoteli.pdf - Published Version

Download (1MB) | Preview

Abstract

Скриптата е наменета за потребите на студентите на Факултетот за туризам и бизнис логистика за подготвување на испитот по предметот Казино туризам. Содржината на скриптата ја опфаќа потребната материја за предавањата по предметот Казино туризам, според Наставната програма на Факултетот за туризам и бизнис логистика. Овој изборен предмет, се изучува во шестиот семестар на трета година, како изборен предмет на насоката Туризам кој носи четири кредити и има фонд на часови 2+1+1.

Скриптата можат да ја користат сите студенти на останатите факултети каде што се изучува предметот Казино туризам, но и останатите стручни кадри кои ја проучуваат оваа проблематика. Скриптата е изготвена со цел да се унапреди наставата по предметот Казино туризам и да се подобри квалитетот на знаењето на студентите. Изработена е во шест глави.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Cvetanka Ristova
Date Deposited: 17 Nov 2020 08:35
Last Modified: 17 Nov 2020 08:35
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/26744

Actions (login required)

View Item View Item