Сончевина во срцето, сончевина во зборот (Рецензија-поговор за стихозбирката „Сонцето во зборот“ од Андреј Јанков)

Denkova, Jovanka (2020) Сончевина во срцето, сончевина во зборот (Рецензија-поговор за стихозбирката „Сонцето во зборот“ од Андреј Јанков). „Сонцето во зборот“ од Андреј Јанков. pp. 49-53.

[thumbnail of Recenzija za Andrej Jankov.pdf]
Preview
Text
Recenzija za Andrej Jankov.pdf

Download (613kB) | Preview

Abstract

Стихозбирката „Сонцето во зборот“ којa имаме чест и задоволство да ја коментираме, e од младиот современ македонски поет Андреј Јанков (Кочани, 1998). Збирката содржи 35 песни, во кои, иако не се поделени во циклуси можат да се издвојат неколку мотивско-тематски јадра низ кои се раскрилува поетиката на младиот поет, студент на катедрата по македонски јазик и книжевност, при Филолошкиот факултет во Штип.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Jovanka Denkova
Date Deposited: 26 Aug 2020 08:17
Last Modified: 26 Aug 2020 08:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/24382

Actions (login required)

View Item View Item